Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla MÜLTECİ KAMPI ilan edilen Kırşehir'de, sayısı 1000'lere ulaşan mülteci yaşıyor.
Irak, İran, Afganistan ve son olarak Suriye'den gelen mültecilerle Kırşehir'de mülteci sayısının yaklaşık 900'e ulaştığı bildirilirken, mülteciler için KAMP olarak ilan edilen Kırşehir'de, bilinen çadır kentlerin aksine mülteciler kiraladıkları konutlarda yaşıyorlar. Mültecilerin bir çoğu yaklaşık 6 ay Kırşehir'de kalırken, yapılan işlemleri sonrasında öncelikle Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli illerine gönderiliyorlar. Mülteciler arasında genellikle Hıristiyanların bulunduğu bildirilirken, bu mültecilerin şehirde fazlaca bulunması nedeniyle konut kiraları da tavan yaptı.
' KIRŞEHİR HALKI MAĞDUR OLUYOR '
Birleşmiş Milletlerin aldığı bu kararla MÜLTECİ KAMPI ilan edilen Kırşehir'de, mülteci sayısının artmasıyla sosyal ve ekonomik yaşantı, şehrin kendi insanı için pahalı hale gelirken; BM destekli mültecilerin kiraladıkları konutlara yüksek fiyat vermesi, ilde konut sahiplerinin yüzünü güldürürken; konut kiralamak isteyen vatandaşların mağdur edilmesine neden oldu. Mültecilerin birden fazla ailelerle aynı konutta ikamet edip yüksek kira ödemesi nedeniyle konut sahipleri yüksek bedellerle kira geliri elde ederken; şehirde ne öğrenci ne de vatandaş kiralık ev bulabiliyor. Bulsa da kiralar yüksek olduğu için vatandaşlar mağdur oluyor. Diğer yandan, mültecilerin yasak olmasına rağmen sigortasız olarak inşaatlarda, restoranlarda ve birçok sektörde çalıştırılmaları, işsizlik oranını da artmasına neden oluyor.
Mülteci sayısının artmasından kaynaklı sıkıntılar bunlarla da kalmıyor. Mülteci ailelerin çocuklarından vakit bulabilen Kırşehir'in çocukları, parklarda oynayabiliyor!
Mültecilerle ilgili detaylı bir araştırma ve raporun hazırlanması gerekirken, BM'ye yapılacak müracaatla Kırşehir'in MÜLTECİ KAMPI statüsünden çıkarılması isteniyor.