Çobanoğlu, öğretmenler gününde açtı ağzını yumdu gözünü!
MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, yazılı bir mesaj yayınlayarak, Öğretmenlerimizin gününü kutladı.
MHP Kırşehir Milletvekili Çobanoğlu, oldukça sert mesajlar verirken, açıklamasında şu konulara yer verdi:
“ 24 Kasım Öğretmenler Günü, Ulu Önder Atatürk'ün 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ne seçilmesinin yıldönümüdür ve 1981 yılından beri ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun en ücra köşelerinde heyecanla görev yapmaya çalışan, milletimizin aydınlık geleceğine katkı vermek için fedakârca hizmet veren bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyorum.
Bu mukaddes görevi gönül huzuru ile tamamlamış merhum öğretmenler ile PKK terör örgütünün hunhar saldırılarında şehadete ulaşmış 130 kahraman öğretmenimizi rahmet ve şükran ve minnetle anıyorum.
Ağır sosyo-ekonomik bunalımın hepimizi derinden etkilediği bir dönemde, öğretmenlerimizin de sorunlarını, ülkemizin ve toplumumuzun sorunlarından ayrı tutmamız mümkün değildir.
Sorunları çözülmemiş öğretmen sorunlu öğrenci ve sorunlu eğitim sistemi demektir.
—Evini geçindirmek için öğretmeni ikinci bir işte çalışmak durumunda bırakan maddi yetersizlikler,
—Çok kalabalık dershane ortamlarında yetersiz eğitimin neden olduğu gerilim,
—Eğitim disiplininden uzaklaşmış, fiziki imkânları kısıtlı eğitim ortamlarının varlığı,
—Eğitim yöneticilerinin tespiti ve atanmalarındaki liyakatsizlik ve adam kayırma,
—Öğretmenliği okul memuru olarak yorumlayan ilkel eğitim anlayışı,
—Ve bunların yanı sıra ek ders ücretlerinin yetersizliği, hizmet içi eğitim eksikliği ve akademik bilgilerin güncellenememesi gibi devam eden sorunlar öğretmenlerimizin temel sorunları arasındadır.
Kendi ailelerinin temel hayat ihtiyaçlarını karşılayabilmekten çok uzak kalmış bir mesleğin mensuplarının, bu ağır ekonomik şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmalarını beklemek insaflı bir yaklaşım değildir.
Hepimizin düşünmesi gereken konu; öğretmeni ve eğitimi kalkınmanın merkezine koymak yerine, neden yıllardır kıyısında bekleterek tali bir unsur haline getirmiş olduğumuzun sorgulanmasıdır.
Zira eğitim, bir toplumun gelecekte nasıl yaşamayı istediğini ve neyi hak ettiğini belirleyen temel unsurdur.
Yüksek hedefleri gözüne kestirmiş, milletinin refahını ve mutluluğunu ilke edinmiş bir devletin önce öğretmenlerini mutlu etmesi kaçınılmaz bir zorunluluk ve gerekliliktir.
Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı en içten duygularımızla dile getirirken, fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini, sadece “Öğretmenler Günü”nde dile getirmenin yeterli olmayacağının farkındayız, bilakis onların her gün hatırlanması gerektiğine inanmaktayız. Bu vesileyle bugün sayıları altı yüz elli bine ulaşmış olanların ve bütün emekli öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Gününüz kutlu olsun “