Ahi Güven’den eğitime destek geldi
Kırşehir Lisesi bünyesinde hayırsever katkılarıyla oluşturulan anasınıfları düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Kırşehir Lisesi bünyesinde Ahi Güven şirketi yöneticilerinin katkılarıyla oluşturulan anasınıflarının açılışı nedeniyle tören düzenlendi.
Açılış törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Ahi Güven Şirketi yöneticisi İsmail Eskihoran, Milli Eğitim teşkilatı mensupları, öğrenciler ve veliler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa'nın ilimizdeki okul öncesi eğitimi ile ilgili bilgiler vermesinin ardından bir konuşma yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Milletlerin en büyük varlıklarını insanlar oluşturmaktadır. Bu değeri şekillendirmenin başında da eğitim geliyor. Artık günümüzde tüm dünyada ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğrenimin yanı sıra okul öncesi eğitim büyük önem kazanmıştır. Araştırmalar eğitime 3 yaşından itibaren başlanılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Ülkemizde bu konuda önemli mesafeler alınmış özellikle 5 yaşından itibaren çocuklarımızın eğitilmesi, Kırşehir ile birlikte pilot il seçilen 32 il'de zorunlu hale getirilmiştir. Okul öncesi eğitim mekânlarını oluşturmak için devletimiz imkânlarını seferber etmektedir. Ancak, devlet imkânlarının yanı sıra hayırseverlerin eğitime destek verdiklerini görmek bizleri son derece memnun etmektedir. İşte 4 sınıfla birlikte oyun ve çalışma odaları gibi mekânları bulunan anasınıflarının oluşturulmasına hayırsever hemşerimiz İsmail Eskihoran'ın yöneticisi olduğu Ahi Güven Şirketi önemli ölçüde katkı sağlamıştır. İsmail Eskihoran ve eğitime destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, anasınıflarının hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
Katkılarından dolayı Ahi Güven Şirketi adına İsmail Eskihoran'a plaket veren Vali Erden, açılışın kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılarla birlikte sınıfları gezerek öğrencilerin sergiledikleri oyunları izledi.