11 Şubat 2012 Cumartesi 00:34 Haber Arşivi | Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Sitene Ekle | Künye
   
Anasayfa
Güncel
Politika
Eğitim
Ekonomi
KırşehirSpor
Kültür
Sağlık
Yaşam
Boztepe
Mucur
Akçakent
Kaman
Çiçekdağı
Akpınar
Karakter Boyutu   
A A A A

Çalışkan: AB, sivil toplum kuruluşlarına yeni destek verecek

03 Şubat 2010 Çarşamba 19:27

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına yeni destekler açıldığını açıkladı.
Çalışkan: AB, sivil toplum kuruluşlarına yeni destek verecek
 
AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına yeni destekler açıldığını açıkladı.
 
Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan yaptığı açıklamada STK’lara yeni açılan destekler ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi; “Avrupa Birliği programı, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde desteklemeyi amaçlıyor.
 
 Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB tarafından finanse edilen P2P Programı, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle, STK’ların AB politika, program, girişim ve en iyi uygulamalarına ilişkin fikir edinmelerini ve genişleme ve ortaklık perspektifinden karşılıklı anlayışın geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere program kapsamında  STK’ların AB kurumlarını, ilgili şemsiye STK’ları ziyarete ederek, bu kurumlar hakkında bilgi edinmeleri ve iletişim ağları oluşturmaları sağlanmaktadır” dedi.
 
Milletvekili Çalışkan yaptığı açıklamada, “P2P Programı yararlanıcı ülkelerdeki AB Delegasyonlarının yardımıyla AB ve genişlemeden sorumlu Genel Müdürlük tarafından finanse edilmektedir. Program aday ülkeler (Türkiye, Hırvatistan ve eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti [EYMC]) ve potansiyel aday ülkelere (Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova [BM Güvenlik Konseyi’nin 1244 sayılı kararı uyarınca], Karadağ ve Sırbistan) yönelik olarak hazırlanmıştır.

P2P Programı’nın hedef grubu başta hükümet dışı kuruluşlar olmak üzere sendikalar ve işveren örgütleri (sosyal ortaklar), meslek örgütleri, yardım kuruluşları, vb.kuruluşlardır”dedi.
 
Program kapsamında iki tür faaliyet desteklenmektedir diyen Milletvekili Abdullah Çalışkan şu bilgileri de verdi:
 
1) Birden fazla ülkeye yönelik çalışma ziyaretleri:  Her katılımcı ülkeden 3 ila 5 temsilci davet edilir. Faklı ülkelerden gelen katılımcıların benzer mesleki deneyimleri bulunur. Katılımcılar AB hakkında daha fazla fikir sahibi olur ve AB’ye ilişkin somut konuları tartışma imkânı bulurlar.    

Çalışma ziyaretleri bölgesel düzeyde ve Avrupa genelinde diyalog ve sınır ötesi iletişim ağları kurulmasına yardımcı olur. Büyük bir kısmı Brüksel’e gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında AB kurumları ziyaret edilir.

2) Bir ülkeye yönelik etkinlikler: Yalnızca bir ülkenin yararına düzenlenir. Brüksel’de ya da bir yararlanıcı ülkede düzenlenen bu etkinlikler o ülkeden 30 ila 50 katılımcıyı bir araya getirir” dedi.
 
Adayların uygunluk kriterleri ve Başvuru
 
•         Bir STK üyesi olmak;
•         Birden fazla ülkeye yönelik çalışma ziyaretlerinde yeterli düzeyde İngilizce şarttır. Bir ülkeye yönelik etkinliklerdeyse tercüme desteği sağlanacağından bu şart aranmaz.
•         Başvurmak için özgeçmişinizi başvuru mektubunuzla birlikte
DELEGATION-TURKEY-P2P@ec.europa.eu Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine gönderiniz.
 Mektubunuz e-posta eki veya mektup şeklinde olabilir. Mektupta aşağıdaki bilgilerin yer alması gereklidir.
 
•         1 – Konu: etkinliğin adı

2 – STK’daki göreviniz ve faaliyetleriniz hakkında kısa bilgi;
3 – STK faaliyetlerinin etkinliğin konusuyla alakalı olduğuna dair açıklama;
4 – Etkinliğe katılarak kendiniz ve temsil ettiğiniz STK için elde etmeyi beklediğiniz katma değer  ;
5 – STK’nın adı, adayın adı, görevi, e-posta adresi, telefon numarası, faks ve posta adresi...
 
Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan yaptığı açıklamada “ Ayrıca, www.ab-ilan.com internet sitesinden daha fazla bilgi edinilebilir” dedi.

3657 defa okundu...
İlgili başlıklar
 KIRŞEHİRHABER YAZARLARI Tüm yazarlar   Said Sargın
Ahmet Dulkadiroğlu
Mehmet Altıparmak
Zafer Çam
Tahsin Sağlam
Mahmut Sami Doğancı

Hasan Oğlan türküsünün doğuşu

08.02.2012

Hama ve Humus halkı katledilirken

08.02.2012

Fransız kalmak!

06.02.2012

Tren projesi

25.01.2012

Uluderenin istismarı

02.01.2012

Hürrem Sultan'ın hikayesi...

29.12.2011
Deneme
Deneme
Kırşehir Haber Ajansı öyle bir belediye başkanı hayal etti ki; Cenabı Hak düşmanımızın başına vermesin...Kırşehir Haber24 Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Alparslan Demirbaş, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan'ı makamlarında ziyaret etti. Kırşehir'de sağlık evlerine vekil ebe ataması yapılacağı bildirildi. Araştırmacı-Gazeteci Mustafa Bağ...Kırşehir’in Kaman ilçesinde düzenlenen operasyonda 25 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Konuyla alakalı 3 kişi gözaltına alındı.Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, YEAŞ Denetim Kurulu Üyeliğine atandı. Yapılan operasyon sonrasında Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam tarafından, operasyonu gerçekleştiren hocalar aranarak tebrik edildi.Kırşehir’de elektrik dağıtım şirketinin deposuna giren şahısların yaklaşık 40 bin TL’lik bakır kabloları çaldığı ortaya çıktı.Kırşehir'de, evlerden tarihi bakır kazan hırsızlığı yaptığı iddia edilen 6 kişi, polis tarafından yakalandı.Kırşehir'de kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve el işi ürünleri sergilenecek.Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, YEAŞ Denetim Kurulu Üyeliğine atandı. Kırşehir Belediyesi'nde yine ilkler gerçekleşiyor...Yapılan operasyon sonrasında Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam tarafından, operasyonu gerçekleştiren hocalar aranarak tebrik edildi.Kırşehir heyeti, geçtiğimiz günlerde Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret etti.Kırşehir Haber Ajansı öyle bir belediye başkanı hayal etti ki; Cenabı Hak düşmanımızın başına vermesin...Kırşehir Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği tarafından yürütülen “Kırşehir'in Engelleri' Projesi ekibi, Kırşehir24 ve radyo ses ile radyo cadde Türk'ü ziyaret etti. Ulusal yayın yapan ve Kırşehir Temsilciliğini Sait Yanık'ın yaptığı Vatan TV'de, bugün akşam Kırşehir türküleri seslendirilecek.Araştırmacı-Gazeteci Mustafa Bağ...Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’ın daveti ile Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı...Kırşehirspor, Ahmet Keleş’in üç, Rıdvan ‘ın bir asisti ve Ege Can’ın iki, Yalçın ve Ozan’ın golleriyle 4-2 lik skorla yendi.


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz
© 2008-2012 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
Eposta: bilgi@kirsehirhaber24.com
REKLAM VER | BİZE ULAŞIN | KÜNYE | KULLANIM ŞARTLARI