11 Şubat 2012 Cumartesi 00:22 Haber Arşivi | Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Sitene Ekle | Künye
   
Anasayfa
Güncel
Politika
Eğitim
Ekonomi
KırşehirSpor
Kültür
Sağlık
Yaşam
Boztepe
Mucur
Akçakent
Kaman
Çiçekdağı
Akpınar
Karakter Boyutu   
A A A A

Hastanede devrim yaşanıyor: Ameliyat sayısı 8 bine ulaştı

30 Haziran 2010 Çarşamba 10:36

Kırşehir Devlet Hastanesi, Başhekim Hacı Kaymak ile birlikte hem teknolojiye ayak uyduruyor hem de kaliteli hizmet vermeye devam ediyor.
Hastanede devrim yaşanıyor: Ameliyat sayısı 8 bine ulaştı
 
Kırşehir Devlet Hastanesi, Başhekim Hacı Kaymak ile birlikte hem teknolojiye ayak uyduruyor hem de kaliteli hizmet vermeye devam ediyor.
 
200 yatak kapasiteli Kırşehir Devlet Hastanesinde, çeşitli tanı gruplarında yer alan hastalar tedavi görürken, 12 ayrı servis bulunuyor. Başhekim Kaymaz, hastane ile ilgili verdiği bilgide, “ Servislerimizde 14 adet Özel donanımlı oda, 21 adet 2 yataklı oda, 4 adet 3 yataklı oda, 1 adet 4 yataklı oda 18 adet 5 yataklı oda ve 8 adet 6 yataklı odamız bulunmaktadır. 8 yataklı Yoğun Bakım Ünitemiz, 14 yataklı Diyaliz Ünitemiz var. Görevli tüm servis personelimiz bulundukları servisin niteliğine göre hasta profili ve yaklaşım yöntemleri konularında eğitimli olup hasta hakları konusundaki hassasiyet prensibimize göre tedavi bakım hizmetlerini yürütmektedir. Hasta başı ünitelerimiz tam donanımlı olup odalarda ve banyolarda hemşire çağırma panelimiz mevcuttur. Ayrıca hasta odalarımızda refakatçiler için koltuk bulunmaktadır. Servislerde acil müdahale arabası, tedavi arabası, pansuman arabası, ilaç buzdolapları bulunmaktadır. Hastalarımızın tüm işlemleri otomasyonla kayıt altına alınmaktadır. Her hasta odasına hasta bilgilendirme panoları yaptırılmış, yatan her hastaya kişiye özel yüz, banyo havlusu, sabun, terlik ve şampuandan oluşan paketler verilmektedir
Yatan hasta ve personelimiz için yemeklerimiz diyetisyenlerimizin çalışma ve önerileri ışığında aylık menü hazırlanarak hastanemizin mutfağında hijyenik koşullara dikkat edilerek garsonlarımız yardımıyla servislerde hastalarımıza sunulmaktadır. Hastanemizde 3 ana 3 ara öğünde özenle hazırlanan yemek çeşitleri hastalarımıza sunulmaktadır. Hastaların yakınları ile rahatça görüşmelerini yapmaları için her hasta odasına telefon konulmuş olup dışarıda direkt olarak aranarak görüşebilmeleri sağlanmıştır “ dedi.
 
‘ AMELİYATHANE, MODERN HALE GELDİ ‘
 
Devlet Hastanesinde 2 ameliyathane olduğunu ve son teknoloji ile donatıldığını söyleyen Başhekim Kaymaz, “ Hastanemizde uygulanan anestezi türüne göre lokal ve genel olmak üzere iki ana ameliyathane bulunmaktadır. Ameliyathanemiz 4 anestezi ve reanimasyon uzmanı, 10 anestezi teknisyeni, 22 hemşire, 1 sağlık memuru, 2 uyandırma hemşiresi ile hizmet vermektedir.. Modern cihazlardan oluşan ameliyathanemizde KBB, Göz, Üroloji, Genel Cerrahi, Ortopedi, Göğüs Cerrahisi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Beyin Cerrahi, Kalp-Damar Cerrahi ile ilgili ameliyatlar yapılmaktadır. Yıllık büyük-orta ve küçük ameliyat olmak üzere ortalama 8 bin ameliyat gerçekleştirilmektedir. Ameliyathanemizde 2 adet otoklav, 1 adet alet yıkama makinesi, paketleme ünitesi ile sterilizasyon ünitemiz bulunmaktadır. Ameliyathanelerimizde kullanılan cerrahi aletler el değmeden alet yıkama makinesinde yıkanıp sterilizasyon ünitesinde steril edilip paketlenmektedir. Ameliyatı bitip uyandırma odasına gelen tüm hastalarımızın durumu hakkındaki bilgiler anında bekleme salonundaki LCD ekrandan hasta yakınlarına iletilmektedir “ dedi.
 

5598 defa okundu...
 Yorumlar Tüm yorumlar (1)
RECEP KADİR TURPÇU    KIRŞEHİR SAĞLIKTA LİDER....    30 Haziran 2010 Çarşamba 12:42
BAŞTA SAYIN BAŞHEKİMİMİZE VE YÖNETİMİNE,AYRICA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.....
İlgili başlıklar
 KIRŞEHİRHABER YAZARLARI Tüm yazarlar   Said Sargın
Ahmet Dulkadiroğlu
Mehmet Altıparmak
Zafer Çam
Tahsin Sağlam
Mahmut Sami Doğancı

Hasan Oğlan türküsünün doğuşu

08.02.2012

Hama ve Humus halkı katledilirken

08.02.2012

Fransız kalmak!

06.02.2012

Tren projesi

25.01.2012

Uluderenin istismarı

02.01.2012

Hürrem Sultan'ın hikayesi...

29.12.2011
Deneme
Deneme
Kırşehir Haber Ajansı öyle bir belediye başkanı hayal etti ki; Cenabı Hak düşmanımızın başına vermesin...Kırşehir Haber24 Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Alparslan Demirbaş, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan'ı makamlarında ziyaret etti. Kırşehir'de sağlık evlerine vekil ebe ataması yapılacağı bildirildi. Araştırmacı-Gazeteci Mustafa Bağ...Kırşehir’in Kaman ilçesinde düzenlenen operasyonda 25 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Konuyla alakalı 3 kişi gözaltına alındı.Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, YEAŞ Denetim Kurulu Üyeliğine atandı. Yapılan operasyon sonrasında Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam tarafından, operasyonu gerçekleştiren hocalar aranarak tebrik edildi.Kırşehir’de elektrik dağıtım şirketinin deposuna giren şahısların yaklaşık 40 bin TL’lik bakır kabloları çaldığı ortaya çıktı.Kırşehir'de, evlerden tarihi bakır kazan hırsızlığı yaptığı iddia edilen 6 kişi, polis tarafından yakalandı.Kırşehir'de kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve el işi ürünleri sergilenecek.Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, YEAŞ Denetim Kurulu Üyeliğine atandı. Kırşehir Belediyesi'nde yine ilkler gerçekleşiyor...Yapılan operasyon sonrasında Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam tarafından, operasyonu gerçekleştiren hocalar aranarak tebrik edildi.Kırşehir heyeti, geçtiğimiz günlerde Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret etti.Kırşehir Haber Ajansı öyle bir belediye başkanı hayal etti ki; Cenabı Hak düşmanımızın başına vermesin...Kırşehir Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği tarafından yürütülen “Kırşehir'in Engelleri' Projesi ekibi, Kırşehir24 ve radyo ses ile radyo cadde Türk'ü ziyaret etti. Ulusal yayın yapan ve Kırşehir Temsilciliğini Sait Yanık'ın yaptığı Vatan TV'de, bugün akşam Kırşehir türküleri seslendirilecek.Araştırmacı-Gazeteci Mustafa Bağ...Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’ın daveti ile Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı...Kırşehirspor, Ahmet Keleş’in üç, Rıdvan ‘ın bir asisti ve Ege Can’ın iki, Yalçın ve Ozan’ın golleriyle 4-2 lik skorla yendi.


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz
© 2008-2012 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
Eposta: bilgi@kirsehirhaber24.com
REKLAM VER | BİZE ULAŞIN | KÜNYE | KULLANIM ŞARTLARI