22 Mayıs 2012 Salı 20:19 Haber Arşivi | Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Sitene Ekle | Künye
   
Anasayfa
Güncel
Politika
Eğitim
Ekonomi
KırşehirSpor
Kültür
Sağlık
Yaşam
Boztepe
Mucur
Akçakent
Kaman
Çiçekdağı
Akpınar
Karakter Boyutu   
A A A A

Öztürk, çek yasasına değindi

15 Aralık 2011 Perşembe 11:38

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, çek yasasında ki düzenlemelerin yeni yıla yetişmesini temenni ettiklerini kaydetti.
Öztürk, çek yasasına değindi
 
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, çek yasasında ki düzenlemelerin yeni yıla yetişmesini temenni ettiklerini kaydetti.
 
Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada çekte hapis cezalarının kaldırılması için yılladır mücadele verdiklerini belirterek, sonuca ulaşmaya az bir zaman kaldığını kaydetti. Başkan Öztürk,  karşılıksız çekte en az 5 yıl çek kullanma yasağı getirileceğini ve karşılıksız çek nedeniyle hapiste yada mahkemede olan 10 binin üzerindeki esnaf ve sanatkarın mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Çek kanunundaki cezaların kaldırılması için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu öncülüğünde yıllardır çalışmaların yapıldığını belirten Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, halen zamanında çekini ödeyemeyen yaklaşık 10 bin kişinin ceza evinde veya mahkemeye düştüğünü kaydetti. Sürekli olarak ekonomik suça ekonomik ceza verilmesi gerektiğini savunduklarını belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, " Çek kanundaki hapis cezası kaldırılıp yerine en az 5 yıl çek yasağı getirilecek. Düzenlemenin yeni yıla yetiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Halen 10 binin üzerinde kişi ya hapiste ya da mahkemede. 5941 Sayılı yasanın değişimi için düğmeye basıldı. 2003 yılından sonra karşılıksız çekin adli para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlenmesi nedeniyle karşılıksız çek tutarına göre bir güne 100 lira üzerinden hesaplanan adli para cezasını ödeyemeyenler hapse giriyor. Yani 10 bin liralık çeki karşılıksız çıkan kişi, bu kadar tutarda adli para cezası ödemezse 100 gün hapis yatıyor " dedi.
 
YASA YENİ YILA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
 
Çek mağdurlarının yaşadıkları sıkıntıların ortadan kaldırılması yönünde yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Öztürk, " Çalışmalar sonucunda iyi bir noktaya gelindi. Şuan Adalet Bakanlığı konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Kısa zamanda Bakanlar Kurulu tarafından TBMM' ye gönderilecek olan yasanın yeni yıla yetiştirilmesi için yoğun çalışma var " dedi.  

7055 defa okundu...
İlgili başlıklar
 KIRŞEHİRHABER YAZARLARI Tüm yazarlar   Ahmet Dulkadiroğlu
Zafer Çam
Dr. İ.Hakkı Yıldırım
Alparslan Demirbaş
Said Sargın
Tahsin Sağlam

Mutluluk...

21.05.2012

Müslüman eğri olur mu?

21.05.2012

Yine INCOTERMS Yeni INCOTERMS

17.05.2012

Çekiliyoruz!

12.05.2012

Yunus Emre'ye...

13.04.2012

Erdoğan, Urumçi ve beklenmedik hareketler bunlar

09.04.2012
Deneme
Deneme
Kırşehir'de doğan ve kısa sürede Ulusal marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyük Pastırmacı alışveriş mağazaları, Kaman halkına da kaliteli hizmet ve kaliteli ürünü en uygun fiyata sunacak. Kırşehir'de kurulduğu günden bugüne kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran ve öğrencilerin ilgi odağı haline gelen...Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, şehrin yetkililerin sürekli bürokrasi oyunu oynamaları nedeniyle sahipsizlik deyim yerindeyse diz boyu...AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı, yarın (19 Mayıs) İl Danışma Meclisi Toplantısı yapacak. Toplantının, saat 13.30'da Kırşehir Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacağı belirtildi.Kırşehir Ülkü Ocakları İl Yönetimi “Engeliler Haftası” dolayısıyla Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.Kırşehir Ticaret Borsası, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Mucur Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği organizasyonla, başkan ve yönetim kurulu üyeleri TOBB'un 60. yaşı ve 67. genel kuruluna...Türkiye’deki tüm camiler bundan böyle en az 12 saat boyunca açık kalacak. Kırşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Dinekbağı-Güneykent Yolu'nun yapımına başlanıyor.AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, yaptıkları yazılı açıklamayla tüm hemşirelerin “12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını” kutladılar.Kırşehir'de kutlanan 19 Mayıs etkinliklerinde yer alan Bisiklet ve Doğa Sporlar Kulübü, kortejdeki yerini aldı ve sağlıklı bir yaşam için bisiklet sürün mesajı verdi. Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeye başlayan ve tek sezonda Süper Lig'e çıkmayı başaran Akhisarspor, önümüzdeki sezon, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele verecek. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, şehrin yetkililerin sürekli bürokrasi oyunu oynamaları nedeniyle sahipsizlik deyim yerindeyse diz boyu...Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına hemşerimiz Hakan Dulkadiroğlu atandı. Kırşehirspor kamuoyunda şehrimizin sevilen, sayılan ve dürüstlükleri ile ismi ön plana çıkan Kent Konseyi Başkanı...Kırşehir'in bazı mahallelerinde küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapılması, mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor.Sportif faaliyetlerle Kırşehir’e gelen binlerce sporcular, antrenörler, idareciler bacasız fabrika gibi şehrin ekonomisinde adeta bacasız fabrika görevi yapıyor. Kırşehir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan ve Kırşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli atıldı.Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde MÖ 2. yüzyıla ait olduğu sanılan Roma dönemine ait kayıp şehir bulundu. Ak Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir Haber24'ü ziyaret ederek hükümet yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, amatör spora desteklerinden dolayı EN11 ödülü aldı.

Facebook


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz
© 2008-2012 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
Eposta: bilgi@kirsehirhaber24.com
REKLAM VER | BİZE ULAŞIN | KÜNYE | KULLANIM ŞARTLARI