22 Mayıs 2012 Salı 20:31 Haber Arşivi | Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Sitene Ekle | Künye
   
Anasayfa
Güncel
Politika
Eğitim
Ekonomi
KırşehirSpor
Kültür
Sağlık
Yaşam
Boztepe
Mucur
Akçakent
Kaman
Çiçekdağı
Akpınar
Karakter Boyutu   
A A A A

Acıbadem, Dünya markası oluyor

22 Aralık 2011 Perşembe 12:03

Malezya ve Japonya ortaklığı Integrated Healthcare Holding ile güçlerini birleştirecek olan Acıbadem Sağlık Grubu, imzaların atılmasıyla dünyanın ikinci en büyük sağlık zinciri olacak.
Acıbadem, Dünya markası oluyor
 
Malezya ve Japonya ortaklığı Integrated Healthcare Holding ile güçlerini birleştirecek olan Acıbadem Sağlık Grubu, imzaların atılmasıyla dünyanın ikinci en büyük sağlık zinciri olacak.
 
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar “Acıbadem, dünya markası olma yolunda görüşmelerine devam ediyor. Sağlıkta Uzak Doğu’nun en büyük gruplarından biri olan IHH* ile “hisse devri yoluyla birleşme” şeklinde ifade edebileceğimiz bir iş ortaklığı kurmak üzere yapılan görüşmelerde son aşamaya gelmekteyiz. Gerçekleşir ise, bu iş ortaklığı, hem Acıbadem’in “Acıbadem”markasıyla dünya sağlık sektöründe önemli bir aktör haline gelmesini sağlayacak, hem de Acıbadem’i, IHH ile birlikte dünyanın ikinci en büyük sağlık zinciri yapacak” dedi.
 
Malezya’nın en büyük yatırım fonu Khazanah ve Japonya’nın en büyük sanayi gruplarından Mitsui’nin sağlık sektöründeki ortak yatırımı olan IHH ile girilmesi planlanan yeni iş ortaklığının aşağıdaki prensipler doğrultusunda gerçekleşmesi hedefleniyor:
 
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, görevini aynı unvan ve yetki ile sürdürmeye devam edecek.
 
Türkiye, Ortadoğu, Afrika, eski Sovyetler Birliği coğrafyası, Doğu Avrupa ve Balkanlar bölgesinde, sağlık alanındaki her türlü yatırım, yönetim ve kontrol yetkisi, Acıbadem Sağlık Grubu’nda ve Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Mehmet Ali Aydınlar’da olacak.
Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding (ASYH) AŞ’nin %50’sine sahip olan Mehmet Ali Aydınlar hisselerinin %10’unu IHH’ye devredecek; %15’ini IHH hisseleri ile takas ederek IHH’nin Yönetim Kuruluna girecek ve IHH’nin yönetiminde aktif rol alacak; %25’ini ise elinde tutmaya devam edecek. Takas neticesinde sahibi olacağı IHH hisse oranı görüşmeler sonunda netleşmiş olacak.
 
ASYH’in diğer %50’sine sahip olan Abraaj Capital ise hisselerinin %35’ini IHH’ye %15’ini de Khazanah’a devrederek Acıbadem ile hisse ilişkisini sonlandıracak.
 
Böylece ASYH’in yeni hisse yapısı %60 IHH, %25 Mehmet Ali Aydınlar ve Ailesi ve %15 Khazanah olarak yeniden düzenlenmiş olacak.
 
Yaptığı yazılı açıklamada yukarıdaki bilgileri veren Mehmet Ali Aydınlar, bu planın; yalnızca Acıbadem Sağlık Grubu adına değil, bir Türk markasının dünya sahnesinde rol almasını sağlayacağı için Türk sağlık sektörü adına da çok önemli ve anlamlı olacağını vurguladı.
 
Integrated Healthcare Holdings (IHH) hakkında
 
• Yüzde 70’i Malezya hükümetinin yatırım fonu Khazanah Nasional Berhad’a, yüzde 30’u Japon Mitsui&Co’ya ait.
 
• Sağlık sektörünün yatırımlarının yanında eğitim ve gayrimenkul alanlarında da faaliyet gösteriyor.
 
• Çin, Malezya, Singapur, Brunei ve Hindistanda çok sayıda hastaneleri bulunuyor.
• “Parkway, Pantai ve Apollo markalarıyla hizmet veriyor
 
kaynak: www.kirsehirhaberajansi.com

3354 defa okundu...
İlgili başlıklar
 KIRŞEHİRHABER YAZARLARI Tüm yazarlar   Ahmet Dulkadiroğlu
Zafer Çam
Dr. İ.Hakkı Yıldırım
Alparslan Demirbaş
Said Sargın
Tahsin Sağlam

Mutluluk...

21.05.2012

Müslüman eğri olur mu?

21.05.2012

Yine INCOTERMS Yeni INCOTERMS

17.05.2012

Çekiliyoruz!

12.05.2012

Yunus Emre'ye...

13.04.2012

Erdoğan, Urumçi ve beklenmedik hareketler bunlar

09.04.2012
Deneme
Deneme
Kırşehir'de doğan ve kısa sürede Ulusal marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyük Pastırmacı alışveriş mağazaları, Kaman halkına da kaliteli hizmet ve kaliteli ürünü en uygun fiyata sunacak. Kırşehir'de kurulduğu günden bugüne kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran ve öğrencilerin ilgi odağı haline gelen...Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, şehrin yetkililerin sürekli bürokrasi oyunu oynamaları nedeniyle sahipsizlik deyim yerindeyse diz boyu...AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı, yarın (19 Mayıs) İl Danışma Meclisi Toplantısı yapacak. Toplantının, saat 13.30'da Kırşehir Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacağı belirtildi.Kırşehir Ülkü Ocakları İl Yönetimi “Engeliler Haftası” dolayısıyla Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.Kırşehir Ticaret Borsası, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Mucur Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği organizasyonla, başkan ve yönetim kurulu üyeleri TOBB'un 60. yaşı ve 67. genel kuruluna...Türkiye’deki tüm camiler bundan böyle en az 12 saat boyunca açık kalacak. Kırşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Dinekbağı-Güneykent Yolu'nun yapımına başlanıyor.AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, yaptıkları yazılı açıklamayla tüm hemşirelerin “12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını” kutladılar.Kırşehir'de kutlanan 19 Mayıs etkinliklerinde yer alan Bisiklet ve Doğa Sporlar Kulübü, kortejdeki yerini aldı ve sağlıklı bir yaşam için bisiklet sürün mesajı verdi. Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeye başlayan ve tek sezonda Süper Lig'e çıkmayı başaran Akhisarspor, önümüzdeki sezon, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele verecek. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, şehrin yetkililerin sürekli bürokrasi oyunu oynamaları nedeniyle sahipsizlik deyim yerindeyse diz boyu...Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına hemşerimiz Hakan Dulkadiroğlu atandı. Kırşehirspor kamuoyunda şehrimizin sevilen, sayılan ve dürüstlükleri ile ismi ön plana çıkan Kent Konseyi Başkanı...Kırşehir'in bazı mahallelerinde küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapılması, mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor.Kırşehir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan ve Kırşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli atıldı.Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde MÖ 2. yüzyıla ait olduğu sanılan Roma dönemine ait kayıp şehir bulundu. Sportif faaliyetlerle Kırşehir’e gelen binlerce sporcular, antrenörler, idareciler bacasız fabrika gibi şehrin ekonomisinde adeta bacasız fabrika görevi yapıyor. Ak Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir Haber24'ü ziyaret ederek hükümet yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi. Kırşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen uçurtma şenliği bugün yapıldı.

Facebook


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz
© 2008-2012 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
Eposta: bilgi@kirsehirhaber24.com
REKLAM VER | BİZE ULAŞIN | KÜNYE | KULLANIM ŞARTLARI